031 6 33 09 60 95 rick@vechelventures.nl

Becoming Entrepreneur: Veel succes?

Ik wens jullie liever veel plezier! In verschillende van mijn blogs bij Becoming Entrepreneur kom ik erop terug: het meest belangrijke voor je eigen onderneming moet het plezier zijn dat je er sowieso voor terug krijgt.

Leven
Maar van plezier alleen overleef je niet. Net zoals van de liefde. Als je met enkel liefde of plezier de maag probeert te vullen, ga je afvallen. En waarschijnlijk ga je dan voorbij aan wat gezond voor je is.
Het is daarom van groot belang dat je, ongeacht je werkzaamheden, ergens plezier in blijft beleven. Ik zeg extra ergens. Want het kan best dat je een opdracht hebt die je eigenlijk niet leuk vindt. Wat doe je dan?

Dit kan op verschillende manieren. Soms kan het alsnog in de opdracht liggen.
Dan is de doelgroep bijvoorbeeld heel erg leuk maar is de administratie een berg.
Maar dat is voor ieder anders ingericht.
Waar ik het nu over wil hebben, is het volgende…

Extra’atjes
Je kunt een stuk plezier zelf maken. Iedereen heeft wel zijn eigen handleiding hoe je met dingen omgaat of waar je vrolijker van wordt. Om die reden hebben zoveel mensen een foto van gezin, familie of vrienden op hun bureau.
Wat tegenwoordig ook aan populariteit wint, is het gebruik van meditatietechnieken.

Zelf weet ik het volgende:
– Het clean-desk-policy helpt mij enorm om efficiënt bezig te blijven.
Efficiëntie vind ik erg prettig en daardoor helpt het mij. Dus soms ga ik tussendoor gewoon even opruimen en/of poetsen om daarna een degelijke inhaalslag te maken.
– Als het aantal taken te groot wordt om te verhapstukken, naast alle telefoontjes en e-mail berichten tussendoor, moet ik soms even een stapje terug doen.
Persoonlijk helpt Mindfullness mij hier meer dan eens bij.
Voor menig situaties waar ik even vast dreig te lopen of er geen zin meer in heb, weet ik hoe ik weer op de juiste manier aan de slag kan.
Hiervan weet ik wat voor mij werkt. Van een familie foto tot aan meditatie; het moet je rust geven. Dus de grootste vraag wat gesteld moet worden is: Wat werkt voor mij?

In het volgende blog ga ik daar een extra bijdrage aan leveren.
In maart beginnen we met de inrichting van je kantoor (thuis ofwel op de zaak). Want laten we eerlijk zijn – als enkele aanpassingen helpen om jullie prettiger aan het werk te hebben en houden, kunnen we alleen maar winnen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: