031 6 33 09 60 95 rick@vechelventures.nl

Tempo Team, T-Scan en Social Media

Lovende woorden mocht ik gisteren in mijn mailbox ontvangen.  Bij Tempo Team had ik een T-Scan aangevraagd. Een check van je social media kanalen en hoe potentiële werkgevers hierop zouden kunnen reageren. Als ‘bijna startend professional’, zoals mijn opleiding dat zo mooi verwoordt, natuurlijk heel erg handig.

Het zal voor niemand een verrassing zijn dat ik mijn social media kanalen ook zakelijk gebruik. Zowel voor mijn evenementen, alsmede de projecten waaraan ik meewerk. Ik let goed op wat er wel en niet op mijn Facebook verschijnt – zo geef ik altijd eerst goedkeuring alvorens ik een tag op mijn tijdlijn laat verschijnen.
Een eerste indruk maak je immers maar één keer. Ook online.
Daar houd ik ook graag rekening mee – ik ben immers Social Worker (bijna dan). Daarom heb ik ook een verdeling gemaakt binnen mijn kanalen.
Wil je puur zakelijk nieuws? LinkedIn & deze website.
Vooral zakelijk en wat persoonlijk? Twitter.
Meer persoonlijk en minder zakelijk? Facebook/Google+.
Puur zakelijk vind ik niet thuis horen op een ‘Persoonlijk profiel op Social Media’ – zoals Facebook en Google+. Daarvoor heb je immers specifieke media zoals LinkedIn.

Door onverwachte drukte heeft het resultaat wat langer op zich laten wachten maar gisteren had ik dan mail. Mail van Stephan Boshuizen.
Één ding weet ik wel – Stephan was enthousiast. Schijnbaar deed ik het prima, want hiermee begon de scan: “De eerste stap die een werkgever zet als hij (of zij natuurlijk) op internet naar een sollicitant zoekt is een zoekmachine. Voor deze scan neem ik Google als voorbeeld. Ik heb je eens even Gegoogled. De eerste hit verwijst naar je facebook-pagina. Daarnaast zie ik ook op de eerste pagina van Google jouw LinkedIn-profiel, Google+ en twitter-account. Ontzettend handig! Ook heel erg goed dat ik jouw eigen website als derde hit tegenkom!”
Als dat geen leuk nieuws is, weet ik het ook niet meer.
De enige tip die ik hier ontving, was om al deze links mee te sturen als ik mijn sollicitaties verstuur. Verder heeft Stephan ook specifiek  de andere media onder handen genomen. Benieuwd naar wat Tempo Team over mijn andere profielen te zeggen had?
Klik dan even hier!

Gezien de goede feedback, wil ik ook best anderen gaan helpen.
Wil je eens van gedachte wisselen over het gebruik van social media (zij het zoekend naar werk óf voor de mix van werk en privé)?
Neem dan even contact op! Dat kan via deze pagina.

%d bloggers liken dit: