031 6 33 09 60 95 rick@vechelventures.nl

LinkedIn ‘Publish’ – House of Cards

Circa een maand geleden zat ik op elk vrij moment op Netflix. Waarom?
House of Cards. Do I need to say more?
Voordat ik het nieuwe seizoen in dook, speelde ik al met het idee om over deze serie een bericht te schrijven op LinkedIn – een functie die overigens verschijnt als je de voertaal op het Engels zet.
Ik vond het wel verrassend en ik heb toen een aanzet gemaakt voor dit bericht. Maart was al druk genoeg met Becoming Entrepreneur, de Dag van de Stem, Sponsortje én Soundful Sunday.

Lees hieronder verder over mijn waardering (en inspiratie) uit House of Cards. Daarnaast kunnen jullie via mijn LinkedIn ook meer lezen. Wees welkom!

Voor wie deze serie niet kent, het is een Amerikaanse hedendaagse variant van een politieke drama serie uit de jaren ’90. Daarnaast ook nog eens een verdomd meeslepende serie waar ik al vanaf het eerste moment aan verknocht ben geraakt.
De vraag is weliswaar… Waarom? Over het algemeen ben ik een liefhebber van een sterk verhaal – alhoewel zich dit meestal uit in fantasy-fiction. Maar meer ben ik vooral onder de indruk van Francis Underwood. Een pragmatisch man, die zijn strategisch gedachtegoed inzet om vooruit te komen.
Ik ga het hier niet hebben over diens meedogenloosheid en criminele activiteiten. Ik vraag jullie enigszins abstract te kijken naar wat deze man laat zien.

Één van de redenen waarom ik dit een ontzettend boeiende serie vind, komt doordat ik respect hebt voor de capaciteit en competenties van Francis. Zijn hart heeft zeker voor mijzelf als sociaal-cultureel ondernemer een te duistere kant, maar de kwaliteiten die hij inzet, brengen hem ver. Naast het toegevoegde ‘Hollywood effect’ want het blijft immers een fictioneel verhaal (hopen we althans). Hij is op de hoogte van zijn krachten en ondanks de narcistische aard, ook van menig zwakte. Hij is een self made man – hij heeft ervoor gevochten en heeft gewonnen. Althans… We wachten met smart op seizoen 4.

Maar waarom praat ik hier nu over? Ambitie.
Kansen creëren, kansen nemen en kei hard werken.
Dit zijn dingen waar ik vooral met mijn ondernemerschap door gevoed wordt. Eerder schreef ik een blog bij Becoming Entrepreneur over passie, wat hier zeker mee te maken heeft. In mijn verschillende opdrachten en werkzaamheden speelt mijn ambitie en de daarbij behorende kracht om ervoor te willen gaan een grote rol. Ik wens jullie dat allemaal toe!

En voor wie een voorbeeld zoekt en een te gekke serie wilt kijken… Staat House of Cards voor jullie klaar op Netflix. In maart verschijnt het vierde seizoen dus je hebt nog tijd om alles achter elkaar te kijken.
Ik kijk uit naar jullie reacties en eigen meningen over ambitie, kansen en werken.

Afbeelding gevonden via: https://i.ytimg.com/vi/f_xdx1h56ys/maxresdefault

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: