031 6 33 09 60 95 rick@vechelventures.nl

Becoming Entrepreneur: Een leven lang leren

In verschillende blogs (en tegenwoordig podcasts) laat ik wel eens vallen. Een leven lang leren. Iets dat mij in mijn opleiding herhaaldelijk naar mijn hoofd is geslingerd maar waar ik inmiddels de vruchten van pluk. Elk jaar probeer ik een cursus te volgen of een onderwerp helemaal uit te pluizen, puur om ervan te leren. Veelal pas ik het toe, soms is het gewoon voor de feitjes en soms is het eigenlijk achteraf weinig waard. Alhoewel… Weinig waard tot dusver – wie weet wat er op je pad komt!

Ontwikkelen
Als ondernemen zul jij je moeten blijven ontwikkelen. Dit kan via programma’s zoals bij de InnovatieFabriek Zuid voor een innovatie maar natuurlijk ook voor specifieke segmenten. Zo bied ik zelf (o.a. losse) workshops aan op het gebied van de business rondom de popsector. Soms ontwikkel je er nieuwe businessmodellen door, verbeter je een bepaald aspect van je onderneming of wissel je zelfs van business, zoals het voorbeeld in een reclame van Spreek.nl (die ik inmiddels veel te veel op de radio heb gehoord).

Zeker als zelfstandig professional (zzp ofwel als onderdeel van een groep) is het meer dan eens waardevol om verstand te hebben van verschillende zaken. Ik ben trots op mijn Jack of all trades-mentaliteit, zeker omdat ik daardoor ook weet waar ik moet zijn als ik hulp zoek. Zo kan ik gerust met mijn maandelijkse boekhouding aan de slag maar elk jaar ga ik toch altijd even om tafel met een belastingadviseur. Ik schrijf zelf persberichten en plan berichten in op verschillende social media platforms maar bij een strategie uitstippelen, spar ik graag met een professional met juist dit onderwerp als core business. In al deze gevorderde gesprekken ben ik heel blij dat ik op zijn minst de basis beheers. Dit maakt gesprekken een stuk makkelijker – en als je ooit tegenover een partij staat die iets aan te bieden heeft, sta je een stuk steviger in je schoenen!

Leren
Er zijn verschillende manieren van ontwikkelen. Ik doe het graag door middel van verschillende readers en een beetje experimenteren. Workshops vind ik ook uitermate interessant omdat ik leer door het te doen. Een deeltijd- of zelfs voltijdopleiding zit er voor mij niet in – ik was blij uit de schoolbanken te zijn toen ik mijn diploma in ontvangst nam. Zo heeft iedereen zijn voorkeuren om te leren en zich te ontwikkelen.

Benieuwd naar een passende leerstijl? De leerstijlentest van Kolb kun je als hulpmiddel gebruiken. Raad gerust wat ik voor uitslag had maar ik hoor ook graag hoe jij leert! Zeker omdat we vanuit Becoming Entrepreneur hier best bij willen helpen.
Klik hier voor een test: https://www.123test.nl/leerstijl/


Wil je meer lezen (en luisteren!) van mijn werkzaamheden bij Becoming Entrepreneur?
Klik dan snel hier: http://becomingentrepreneur.nl/author/rickvechel/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: