031 6 33 09 60 95 rick@vechelventures.nl

Vliegende start

“Stichting CULON heeft, zoal eerder vermeld, een vliegende start gehad in de regio Roermond.
In het eerste seizoen heeft stichting CULON  haar naam al stevig gevestigd in het culturele werkveld. Voorzitter Rick Vechel blikt terug op een geslaagd jaar: ‘Een jaar waarin we op verschillende podia, met verschillende organisaties, en met een grote diversiteit aan bands gewerkt hebben.  Een jaar waarin we projecten van diverse aard hebben ondersteund – van ArVee tot aan het Sualmana Voedselbos. Als organisatie heeft stichting CULON een degelijke basis opgebouwd en getest. Ondanks de wisseling van de wacht in het bestuur eerder dit jaar – met het weggaan van Sharik en het aantreden van Chantalle en Jeroen – bleek de gezette koers de juiste te zijn en kon het nieuwe bestuur zonder strubbelingen verder varen.’

Het doet ons daarom des te meer pijn om te moeten mededelen dat stichting CULON afscheid neemt van voorzitter en geestelijk vader Rick. Zijn overvolle (culturele) agenda maakt dat hij niet langer met dezelfde toewijding zijn functie als voorzitter ten volste kan vervullen: ‘Je moet, zeker als het om iets enthousiasmerend gaat, de tijd hebben om er ook volledig voor te gaan.’ Daarom heeft hij heeft besluit genomen om het stokje over te dragen aan een nieuwe voorzitter die met dezelfde passie de koers van stichting CULON kan blijven vasthouden.

Het afgelopen jaar heeft Rick zich als oprichter en voorzitter sterk gemaakt in het opbouwen van de stichtingsnaam en het netwerk; twee zaken die in de culturele wereld vertrouwen en transparantie kweken en zodoende van levensbelang zijn voor het voortbestaan van stichting CULON. Zijn inzet heeft een stevige basis gelegd waar het gewijzigde bestuur op voort kan bouwen.

Natuurlijk zal Rick niet van de horizon verdwijnen. Als cultureel enthousiasteling blijft hij de stichting een warm hart toedragen en zul je hem nog (‘off-duty’) treffen bij het organiseren van verschillende activiteiten en evenementen. Rick neemt officieel afscheid in augustus, wanneer hij samen met Janine de popbands wil gaan bedanken die zich het hele jaar hebben ingezet voor stichting CULON.

Janine, Sjoerd, Chantalle en Jeroen zullen bij stichting CULON betrokken blijven als toekomstig bestuur en zich richten op het nieuwe seizoen. Stichting CULON gaat voort met dezelfde idealen die oprichter Rick haar heeft meegegeven: Enthousiasme, gedrevenheid  en passie!”

Dit bericht is ook geplaatst op: de site van stichting CULON.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: