031 6 33 09 60 95 rick@vechelventures.nl

Uitslag: Hoe doe jij het?

Enige tijd geleden heb ik een blog gelanceerd met een vraag aan jullie allen. Met dank aan o.a. Sponsortje heb ik verschillende reacties mogen ontvangen. In dit blog wil ik graag mijn uitkomsten met jullie delen.
Zo kunnen we nog voor het nieuwe theaterseizoen begint en de vakanties zijn afgelopen lekker aan de slag!

De vraag…
De vraag was als volgt: “Samen met diverse andere bloggers zijn wij bij Sponsortje al een tijd bezig met het geven van allerlei informatie aan jullie. Gezien fondsenwerving uit sponsoren en subsidies een belangrijk deel zal blijven voor veel projecten (van sport/cultuur tot startende ondernemingen), is het tijd om eens een kijkje in de keuken te nemen. Onze keukens zijn inmiddels redelijk bekend via onze blogs.
We vragen dit om een tweetal redenen. Allereerst willen we graag weten hoe onze doelgroep
hierover denkt. Hoe gaan zij achter sponsoren aan? Kunnen lezers leren van onze lezers?
Daarnaast is het ook interessant voor de bloggers op Sponsortje. In mijn ervaringen vindt
niemand het erg om passende hulp te krijgen, in plaats van een potentieel vaag enigszins relateerbaar artikel dat via-via wordt doorgestuurd.
Ik leer graag – ook van jullie, de lezers! Ik durf zelfs te stellen dat ik jullie het meest belangrijk vindt aan Sponsortje.nl (sorry collega’s).”

 

Met dank aan de respondenten; ruim twintig initiatiefnemers/organisaties, heb ik enkele resultaten voor jullie. Hieronder krijgen jullie door middel van een drietal punten een overzicht van mijn peiling onder diverse lezers.

Resultaten:
20160712064352

De aanpak was vrijwel hetzelfde. Meestal zijn er één of twee personen die zich bezighouden met het financiële plaatje. Zij vullen dan ook diverse aanvraagformulieren in om subsidies te verkrijgen.
Qua sponsoring kwamen vooral opmerkingen binnen: er was veel moeite om het bedrijfsleven zover te krijgen om een bijdrage te leveren, tenzij er al een zekere verbinding was.
Daarnaast kwam er bij ‘Anders’ ook vaker
crowdfunding terug, alhoewel dit vaker zonder bevredigend resultaat sluit – en er waren al klachten over sponsoring.
Via Sponsortje zijn verschillende artikelen te vinden hieronder, zoals Waarde voor Ieder die ik zelf geschreven heb voor Sponsortje.
Ook de andere bloggers bij Sponsortje hebben hier nuttige tips voor. 

Vanuit de bovenstaande informatie behaalt weliswaar 65 % diens (gewenste) resultaten. Dat is een mooi begin maar er is nog een hoop te winnen!
Er zijn meer dan 600 fonsen in Nederland, laat staan sponsoren en meer. Het vraagt wel meer van ons.
Ondanks dat dit mijn laatste blog bij Sponsortje is, ben ik bereid om jullie te helpen.
Nog beter, als je mij contacteert binnen een maand van deze publicatie regelen we z.s.m. een persoonlijk gesprek waarin ik gratis tips geef.

Ik kijk uit naar jullie werk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: