031 6 33 09 60 95 rick@vechelventures.nl

Soundfull Sunday

Afgelopen weekend was de eerste editie van Soundfull Sunday in de ECI Cultuurfabriek.
Een gezellige jam, geleid door ceremoniemeester Ruben Verkerke.
Elke derde zondag van de maand zal er een editie van dit nieuwe evenement plaatsvinden, georganiseerd in samenwerking met Stichting CULON.

 

Wesly Heijnen was een bezoeker en schrijft veel – zo heeft hij ook een gedichtenbundel uitgebracht.
Tijdens de jam begon hij wild te schrijven en achteraf gaf hij ons het volgende bericht:

“ECI Soundfull Sundays

Iets aan de late kant was ik onderweg naar het ECI voor hun nieuwe evenement Soundfull Sundays. Wanneer je met de auto komt kun je beter een stukje verder parkeren en dan lopen.
Je loopt richting ECI een redelijke ‘binnentuin’ binnen, er speelden een aantal kinderen en de meeste mensen gaven een ontspannen en gezellige indruk, iets dat mij me meteen welkom deed voelen.
Bij binnenkomst was het een drukke bende en ging ik op mijn gehoor af, op zoek naar het evenement Soundfull Sundays, georganiseerd door Vechel Ventures en Stichting CULON.
Al snel vond ik mijn weg naar het café in de ECI waar het evenement plaats vond.
Een gezellig klein, maar langwerpig café waar vervallen architectuur en een moderne pop-achtige inrichting samen tot een mooie samensmelting komen. Door de smalle hoge ramen krijgt het een beetje een ‘bedrijfshal-look’ die prima past in het sfeertje in het café.
Bij binnenkomst wordt ik al meteen begroet door Rick namens Vechel Ventures en Janine namens CULON.
In ons korte gesprek werd mij verteld dat het evenement toch al even bezig was en dat ik nu de eer had te luisteren naar Ruben, ceremoniemeester en muzikaal genie, aldus Rick.

Ruben zet een mooi deuntje neer, vocaal iets minder goed verstaanbaar vanaf de plek waar ik sta, instrumentaal vind ik het helemaal geweldig!
Omdat ik zelf op een blauwe maandag ook gitaar gespeeld heb, vind ik van mezelf dat ik er wel een redelijk oor voor heb en geniet met volle teugen van wat gespeeld word.
Tijdens een muzikaal intermezzo waar Ruben even in ons gezelschap komt staan leer ik de persoon achter de muziek een klein beetje kennen.
Een jongeman met een passie voor muziek en talent waar veel muzikanten jaloers op kunnen zijn. Rick verteld dat Ruben zo’n beetje alle instrumenten vandaag aanwezig met succes bespeelt en nu zelfs bezig is de harp te leren bespelen.

Met wat ik tot dusver gehoord heb hoop ik dit ook een keer zelf te mogen ervaren. Muziek en gebeurtenissen alom leiden mijn aandacht net lang genoeg af om niet mee te krijgen wat er achter de bar gebeurt….
Leonne, de barvrouw die on s al de hele middag met een charmante lach en een vriendelijk woord voorziet van onze drankjes, is blijkbaar de uitdaging aangegaan om samen met Ruben een nummer van haar eigen keuze voor te dragen.
Geert, die het geluid beheert ziet het geheel tot stand komen en knikt tevreden, dit mag wat beloven.
Leonne laat me even alter weten dat ze met opzet een nummer gekozen heeft dat niet in het repertoire van Ruben zit en dat ze er net achter gekomen is dat hij het nummer verderop in de gang aan het bestuderen is.
Enkele plezierige voordrachten van verscheidene muzikanten later staat Leonne aan de microfoon. Ruben is erin geslaagd het nummer zijns inziens voldoende te bestuderen om het nu voor te durven dragen en hoewel Leonne erg verlegen doet voor ze mag beginnen zet zij nog geen minuut later een stem op die ik niet van haar had verwacht. Het hele rumoerige café wordt stiller en luistert naar de charmante barvrouw die duidelijk veel meer talent heeft dan enkel een vlotte babbel en de kunde een goed glas bier te tappen, ook in het muzikaal spel van Ruben kan ik geen fout ontdekken.

Ik maak deels onvermoed een erg gemotiveerde en inspirerende middag mee. Terwijl ik zit en geniet van een lekker glas rode wijn schrijf ik dit artikel en heb ik de eer nog te mogen luisteren naar Emile die met een mooie diepe stem nummers in Johnny Cash stijl neer zet. Bij voorbaat excuseert de jongeman zich voor een aantal dingen die hij graag wil spelen maar voor hemzelf nog probeersels zijn.
Ik kan hierover maar een ding zeggen en dat is dat ik medelijden heb met alle mensen die voor dit moment het café verlaten hebben, wat voor Emile probeersels zijn, blijken prachtige stukken muziek te zijn en alle aanwezigen zijn dol enthousiast en daarom speelt hij er nog maar een paar extra.

Ik geniet met het laatste slokje wijn van de klanken die nu te horen gebracht worden en ben erg blij dat ik naar Soundfull Sundays gekomen ben!
Dit is een evenement dat ik zeker weer bezoeken zal en dat raad ik iedere muziekliefhebber zeker aan. De bediening is vriendelijk, de sfeer gezellig en de muziek goed!

J.M. Heijnen

Een eerste recensie is binnen!
Hartelijk bedankt Wesly en we zien jou, en vele anderen, graag bij Soundfull Sunday!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: