031 6 33 09 60 95 rick@vechelventures.nl

Rick Vechel

Kent u iemand die bijna altijd lachend rondloopt? Iemand die overloopt met enthousiasme en heel spontaan uit de hoek kan komen? Is hij ook nog eens gek van muziek? Als hij nou ook nog een baard heeft…
Dan kent u mij al. Aangenaam! Mijn naam is Rick Vechel.
Nu kan ik saai gaan vertellen dat ik al jaren basgitaar speel en dat ik graag boeken lees. Maar ik kan ook vertellen waardoor ik ben geworden wat ik nu ben?  Dat lijkt mij een beter plan!

In mei 2005 kreeg ik mijn eerste basgitaar. Als er een startpunt is geweest in de muziek, was het toen. Ik was pas een jaar geïnteresseerd in muziek. Van te voren waren games (wie kent Pokémon nog?) mijn grootste tijdsbesteding en krachtigste interesse.
Aan het eind van de zomer ben ik als vrijwilliger begonnen bij ‘Purple Haze’; een jongerencentrum in Susteren. Toendertijd was dit van Stichting Welzijnswerk Echt (SWE), dat tegenwoordig de naam Menswel draagt. Hoewel ik maar twee maanden bij Purple Haze werkzaam ben geweest, leerde ik daar via Kim Verkuilen, jongerenwerker bij Menswel, Jim van Erve kennen, opbouwwerker bij Menswel. Door Jim werd ik uitgenodigd om mee te werken aan muziek initiatief ‘De HerrieTent’. Facilitair gezien twee repetitieruimtes in Echt, maar met de visie om een eigen festival en andere leuke/leerzame dingen voor bands te organiseren.
Dit alles om jong talent te stimuleren.
Op het gebied van zaken in de muziek, was dit voor mij de aftrap.

Binnen ‘De HerrieTent’ hielp ik in het begin met het begeleiden van bands die wilden repeteren. Niet veel later kwam het festival “HerriePop” om de hoek kijken – in navolging op de visie. Ook daar heb ik jaren met plezier aan meegewerkt; op en naast het podium.
Op een gegeven moment was ik beheerder, contactpersoon voor bands  en de alarmcentrale, organisator ‘HerriePop’ en bandcoach. Helaas heb ik later wel vanwege tijdgebrek, mijn werkzaamheden bij ‘De HerrieTent’ moeten stoppen.

Ondertussen was ik ook al bezig met de studie Social Work. Daar zag ik steeds meer mogelijkheden om als Cultureel Maatschappelijk Agoog (voorheen bekend onder de naam CMV / Cultureel Maatschappelijk Vormer) in de muziekwereld te kunnen werken.
Dit leidde er uiteindelijk toe dat ik zelf activiteiten en evenementen ging organiseren. Dit deed ik ook buiten mijn werkzaamheden bij ‘De HerrieTent’; zoals in 2010. Toen organiseerde ik, samen met Wesly Heijnen, April Rock in de Servicebioscoop “Royal” te Echt. De servicebioscoop werd voor een avond een concertzaal voor 250 personen. Naast mijn verdieping in het organiseren van evenementen, stortte ik mij tevens op bandcoaching. Hoe kon ik een band helpen in diens ontwikkeling?

Op deze manier ben ik met mijn stages bij muziek Centrum “De Bosuil”, het Centrum voor de Kunsten Roermond, de Azijnfabriek en de ECI Cultuurfabriek volop bezig geweest mijzelf te ontwikkelen als een Cultureel Maatschappelijk Agoog. Een professional die binnen en buiten zijn kantoor de weg kan vinden.
Wel merk ik steeds meer van mijn eigen voorkeur qua werken in de culturele sector; ik werk graag met talentontwikkelingsprojecten.

Naast deze werkzaamheden als Cultureel Maatschappelijk Agoog, waar ik vanuit een passie werk, heb ik natuurlijk ook nog dromen. Zoals ieder ander mens. Mijn diepere wens is dan ook niet eens zo vreemd; ik zou best een tijdje als een rockster door het leven willen gaan. Met Nikki Sixx als mijn voornaamste muzikale voorbeeld (bekend van Mötley Crüe, Sixx A.M., componist voor o.a. Meat Loaf), heb ik altijd het verlangen gehad om het podium te bestijgen. Het liefste met een basgitaar in mijn handen.

Maar zelfs als deze droom uitkomt, hoop ik het te kunnen combineren met wat ik nu al jaren doe. Want daar heb ik het enorm naar mijn zin. Een uiteindelijke keuze zou mij heel zwaar vallen.
Maar tot die tijd, blijf ik werken met mijn passie en enthousiasme. Het zijn mijn grootste krachten die ik maar al te graag volg. Daardoor sta ik nu namelijk hier: gewapend met een solide basis aan kennis en vaardigheden om mijn diensten aan anderen te bieden.

Geïnteresseerd over hoe ik aankijk naar het werk als Cultureel Maatschappelijk Agoog? Klik dan gerust verder naar deze pagina.

%d bloggers liken dit: