031 6 33 09 60 95 rick@vechelventures.nl

Netwerken was belangrijk. Toch?

Sinds mijn start aan het HBO (en zelfs iets voordat ik hieraan begon) hoorde ik van alle kanten dat netwerken belangrijk was.
Netwerken zorgde voor stages.
Netwerken brengt je in contact met de sector.
Netwerken geeft je een reëel beeld van het werk.
Netwerken zorgde dat jij een baan kreeg.
Netwerken was een must.
Dat is dan ook wat ik gedaan heb.
Ik ben vanaf 2006 al druk bezig geweest met evenementenorganisatie en talenteducatie (in voornamelijk de muziek). Waarom? Daar wilde ik werken. Ook al ging ik tussendoor ook nog aan de slag bij de PABO (en nee, niet het magazine).
Geïnspireerd door het opbouwwerk van stichting Menswel wilde ik hier ook actief in blijven. Overdag voor de klas, in de avond met talent werken. Dat was het idee.
Toen ik ben begonnen aan Social Work, werd het iets bijgeschaafd. Het kon namelijk makkelijker gecombineerd worden in bijvoorbeeld een poppodium of het bekende opbouwwerk/jongerenwerk.

Mijn Curriculum Vitae laat ook zien dat ik mij veel ingezet heb in de afgelopen jaren. Met veel koppen koffie en netwerk afspraken erbij.
Het loont.
In juli heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen.
Bachelor of Social Work, yay!
Maar dan is het tijd om te kijken waar ik aan de slag kon.
Dat was nog een stuk moeilijker dan gedacht.

Totaal heb ik meer dan 60 brieven geschreven. Voor Social Work functies, tot aan functies waar mijn competenties zich ook voor konden lenen. Helaas.
Enige tijd geleden ben ik toen terecht gekomen bij een kantoorbaan. Het stimuleren van agrarische bedrijven middels de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De rekeningen moeten betaald worden en de condities waren prima.
Maar toen kreeg ik een telefoontje. Een vrouw die ik kende vanuit mijn evenementen werk hoorde dat ik ergens anders was afgewezen. Dat vond ze vreemd en ze wilde om tafel – Prima! Een kop koffie meer of minder kan geen kwaad, toch?
Nope. Want ik kreeg een baan aangeboden. Een leuke baan zelfs, waar ik als Woonbegeleider voor het COA aan de slag zou gaan. Daarnaast viel mijn achtergrond als Cultureel Maatschappelijk Agoog met een cultureel hart erg in de smaak. Dus ook dat mag ik in werk zetten.
Dit aanbod zonder brief, zonder dat ik een vraag had gesteld.

Netwerken is belangrijk.
En ik ben ontzettend blij.

 

%d bloggers liken dit: