031 6 33 09 60 95 rick@vechelventures.nl

Bandcoaching

– Bandcoaching
Een middel om je band tot een hoger niveau te tillen. Daarvoor is er bandcoaching. Musician’s Wingman biedt deze dienst aan zodat bands zelf niet alles hoeven uit te pluizen maar hierin begeleid worden.
Lang niet elke band heeft overal hulp bij nodig. De bandcoaching van de Musician’s Wingman wordt daarom via de onderstaande categorieën opgedeeld. Zo kan elke band geholpen worden, waarmee deze ook echt geholpen wilt worden

1.    “Oké, eerst oefenen”;
Hoe zit dat nou met een band in de repetitieruimte? Alles voor een goede basis voor de band wordt hierin behandeld; van de eerste setlist tot aan de afstelling van de apparatuur. Ook voor in de studio.

2.    “Nu dat podium op!”;
De band gaat het podium op. Hoe zit het met stageperformance? Waarmee moet je rekening houden? Welke extra risico’s kun je verkleinen als je buiten moet optreden?

3.    “Papierwerk…”;
Hoe zit dat nou met belastingen en auteursrechten voor muzikanten? Waarvoor dient een manager, een booker en wat is een goed tarief voor deze mensen? En wat m.b.t. rechten?

4.    “Zet jezelf eens in dat zonnetje!”;
Dit onderdeel gaat volledig over de promotie van de band. Wat is een goede biografie, hoe gebruiken wij social media en wat te doen met een eigen webpagina? Alles om de ogen (en het liefste de spotlights) op de band gericht te krijgen. In dit onderdeel wordt er ook gekeken naar opnames: een demo, een album of toch een EP?

Bandcoaching vindt, als het om het muziek maken gaat, plaats op locatie; meestal in de repetitieruimte. Onderdelen zoals het “Papierwerk” hoeven lang niet altijd in de repetitieruimte worden besproken. Deze kunnen ook bijv. in een informatieve workshop worden gegeven (ook voor grotere groepen indien gewenst).

%d bloggers liken dit: