031 6 33 09 60 95 rick@vechelventures.nl

Becoming Entrepreneur: Check yourself, before you wreck yourself

Feedback. Een magisch woord. Velen willen het geven. We zeggen graag dat we het ontvangen, maar stiekem… Lang niet iedereen wilt dat dan ook eigenlijk. Hoe opbouwend we het ook brengen, er is altijd een stukje ‘maar’. Zoals ik onlangs uit een tv serie opgeschreven heb: “Everything before the word ‘but’ is bullshit.” Dat terwijl het ontzettend waardevol is.

In een eerder blog heb ik gesproken over ambassadeurs. Het Dreamteam en de inner circle? Hun feedback is ontzettend waardevol! Als je hun feedback nu ook nog eens toepast, moet je eens weten hoe erg je dan stijgt in waardering. Win – Win, zogezegd. Ga met ze sparren! Ga op zoek naar advies, in alle vormen en maten.
Feedback is een ontzettend waardevol middel, mits je er ook voor open staat. Dat is voor iedereen een leerproces – mijn koppigheid heeft het ook moeten leren. Ondanks dat het, zeker in het begin, absoluut niet iets was waar ik plezier aan beleefde, ben ik er nu ontzettend dankbaar voor. Bijna altijd, moet ik daar wel aan toevoegen – aard van het beestje…

Feedback is er nou eenmaal om beter van te worden. Je krijgt input, gaat aan de slag, krijgt meer input, verbeterd en gaat door! Een leuke reminder voor op kantoor? Gebruik dan de afbeelding hieronder:

 

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ideal_feedback_model.svg

Check yourself before you wreck yourself. Naast dat het een steengoede one liner is van Ice Cube, is het ook een goede tip – wel even los zien van de Gangsta Rap. Natuurlijk zul je als ondernemer trots zijn en kun je niet alles eindeloos onderzoeken en verbeteren; op gegeven moment moet je gewoon aan het werk. Niet iedereen kan Steve Jobs zijn en zo sterk zijn zin doordrijven als hij binnen o.a. Apple. Soms is het goed om te luisteren naar anderen in plaats van alleen maar te roepen. Hoe leuk het Amerikaanse verkopen ook lijkt, we hebben hier toch nog te maken met een andere markt.

Dit blog sluit ik af met een tweetal afbeeldingen, met dank aan de Flickr van Elco van Staveren. Print ze uit, zet ze in een tweetal fotolijstjes of plak ze in je ladekast: maar kijk er vaker naar.
Eerst wat je leuk vindt. Feedback geven:
https://www.flickr.com/photos/103454225@N06/29945959046
Maar zeker ook wat je misschien minder leuk vindt. Feedback ontvangen: https://www.flickr.com/photos/103454225@N06/29866146192

 P.S.: Wie raadt waar de quote vandaan kwam, trakteer ik op wat lekkers bij onze ontmoeting!

 

Afbeeldingen met dank aan Free Great PictureWikimedia en Elco van Staveren.
Dit bericht verscheen eerder op Becoming Entrepreneur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: